Kurser i maskinstickning

Kurser 2023 med Helén


Det kommer fler kursdatum under våren, vi håller på att bygga om hemma för att kunna vara här och vill inte bestämma datum innan det börjar bli klart.

Har fått förfrågan om nybörjare, Designaknit, resårbädd och även en "vad du vill kurs" där du fokuserar på just det du vill ha hjälp med. Hör gärna av dig om du är intresserad så försöker jag få ihop det :) helen@resta.se


"De kurser jag har inplanerade just nu är de flesta på Stenungsögården. Det är så lyxigt att kunna gå tillsammans och njuta av riktigt god och vällagad mat mellan lektionspassen. Att vi alla bor på plats gör också att vi är oberoende av andra tider än mattiderna och kan hålla på så länge vi vill och orkar. Jag har därför inte skrivit ut några tider, ofta håller vi på ganska sent men det är såklart utifrån vad var och en vill. Den lilla gruppen med max 8 deltagare gör också att jag hinner anpassa mig till var och en för att alla ska kunna få undervisning utifrån sina förkunskaper."

-Jag älskar att undervisa och att få göra det med en liten grupp vetgiriga deltagare är fantastiskt kul även för mig!

Grundkurs:

Vi går igenom det grundläggande med maskinen, underhåll och rengöring, olika typer av uppläggning, avmaskning, masktäthetsprov, och går sedan vidare med hur man formar ett plagg med hjälp av ökningar och minskningar bl.a. Vi börjar med provlappar för att testa så mycket som möjligt och går sedan vidare till något större. Vad det blir beror på vad just du är intresserad av. Planerar du för ett större plagg? Räkna med att du får sticka färdigt hemma.

Datum: 

Plats:

Pris: 

 


En lite längre grundkurs:

Datum: 

Plats: 

Pris: 

Här börjar vi från grunden men hinner fördjupa oss lite mer eftersom kursen är längre.

Det här ingår: En härlig kurs helt enkelt. Du tar själv med stickmaskin, lampa kan vara bra.Fortsättning grund:

Här är kursen för dig som stickat lite men har svårt att komma vidare, du kanske har haft ett långt uppehåll och behöver hjälp att komma igång igen. Jag går igenom grunderna men lite snabbare och vi hinner sen fördjupa oss mer i att skapa ett plagg eller vad du önskar.

Datum: inget datum satt än, fredag em -söndag em.

Plats: 

Pris:

Det här ingår: 
Grundkurs i DesignaKnit kombinerat med stickmaskinen.

Här börjar vi med det mest grundläggande i DesignaKnit, hur man justerar ett plagg, och hur man lägger på ett ytmönster. Sedan går vi vidare till att koppla ihop programmet med stickmaskinen. Räkna inte med några färdiga plagg, det blir provlappar, och färdiga mönster i datorn för att lätt kunna sticka vidare hemma.

Datum: inget datum satt just nu

Plats:

Pris: 

Det här ingår: 

Ta med: Dator med DesignAKnit och stickmaskin.
Resårbäddskurs.

Här börjar vi med det mest grundläggande, att sätta upp och justera resårbädden så den fungerar med huvudbädden, uppläggning, avmaskning, forma ett plagg. Olika tekniker såsom resår, halv och helpatent och andra tekniker. Få till en snygg halskant i resår tex. 

Datum:

Plats: 

Pris: 

Det här ingår: 

 Du vet väl att du alltid får rabatt på en kurs om du  köpt stickmaskin eller DesignaKnit av mig!

Anmälan

För mer information helen@resta.se eller 0706255024 - Anmälan gör du här i webshopen!

I anmälan anges vilken stickmaskin du stickar på. Skriv gärna om det är något speciellt du ser fram emot att lära dig så är jag mer förberedd.


Vi är en liten grupp, max 8 personer, så jag hinner anpassa innehållet efter deltagare.